zaterdag 26 maart 2011

Scouting for Girls 24 maart 2011 Oosterpoort

Vanavond met Maaike naar Scouting for Girls. In het voorprogramma staat de Groningse band
Rococo . Drie jonge Groningse dames staan op het podium. Lekkere rockmuziek met een leuke sound. Helaas is de PA voor de zang erg beroerd afgesteld. Als de gitariste/zangeres en de bassiste van instrument en ook van microfoon wisselen blijkt dat de zang een stuk beter is. Ruime onvoldoende voor de meneer van de techniek. Hopelijk zien we ze op 5 mei weer.

De goed gevulde zaal met jonge dames wacht een half uurtje op de hoofdact. 
Scouting for Girls komt op met 4 man. De basisbezetting van de band bestaat uit zanger Roy Stride, bassist Greg Churchhouse en drummer Pete Ellard. Vanavond versterkt gitarist Jamie O'Gorman de band. Bij de opkomst van de band snap je in eerste instantie de opwinding van de dames niet. De zanger is een gewone jongen in een ruitjes blouse, de bassist heeft een jampotjes bril, een matje in zijn nek en een fout mutsje op. De drummer kan met zijn buikje nog net op de verhoging van het drumstel klimmen. De gitarist heeft de uitstraling van een zoutzak.
Als ze beginnen te spelen veranderen de zanger en de bassist in ervaren bespelers van het publiek. Alle bekende trukjes worden uit de kast gehaald en ze hebben allemaal het gewenste effect. We laten het publiek veel meezingen, we gaan zelf een keer het publiek in, we lenen  een camera van het publiek, we zeiken een van de weinige jongens in de zaal af en ten slotte laten we een kwart van het publiek op het podium komen. De nummers liggen makkelijk in het gehoor en het publiek kent ze uit hun hoofd. De paar nieuwe nummers die ze spelen worden goed verdeeld over het optreden zodat de opgebouwde sfeer niet te veel verstoord wordt.
Gelikte show, maar wel erg voorspelbaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten