maandag 18 juli 2011

Zwarte Cross 16 juli 2011 Lichtenvoorde

Maaike won weer eens kaartjes met een wedstrijd. Deze keer via Lays Chips op twitter. Met Maaike Femke en Irene naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Na laagvliegend door Duitsland te zijn gereden kwamen we rond het middaguur aan, Na wat strubbelingen bij de ingang, mochten we er toch in, zonder een tentje op te zetten. Kluisje volgestopt met tassen en regenkleding, muntjes gehaald en vlot door naar het hoofdpodium voor Tim Knol. Tim heeft zijn plek in de Nederlandse muziekscene al ruimschoots verdient. Met een prima clubje muzikanten brengt hij lekker in het gehoor liggende muziek. Mooie start van de dag. Toepasselijk dat de dag begint met zo'n jongen in houthakkershemd.
We drinken en eten even wat en gaan dan weer naar het podium voor Ilse de Lange.Ilse speelt een beetje een thuiswedstrijd, maar dat betekent niet voor haar dat ze zich er af maakt.Vol enthousiasme gaat ze er in en het publiek zingt lekker meer. Prima uurtje vermaak.

Na Ilse gaan we even kijken bij de Cross. Heren en een verdwaalde dame vermaken het publiek door verkleed in zeer verschillende tenues rondjes te crossen over het parcours. Grappig om even te zien. We lopen terug naar de theaterweide waar we Goslink nog de laatste paar nummers zien spelen. Zijn ingetogen nummers lijken een beetje zaad op de rotsen bij al deze ruwe bolsters. Na Goslink probeert Meindert Talma met zijn kloeke teksten en tragische klanken uit de elektrische piano het publiek te vermaken. Zijn link met de cross is dat een vriend van hem is overleden door met zijn brommer tegen een boom te rijden. "met Johan is altijd wat, nu is ie weer dood". Of zijn muziek het publiek echt aansprak zullen we nooit weten, want de eerste regendruppels daalden neer, dus iedereen  begon een goed heenkomen te zoeken. Ik vertrek naar de undercovertent waar Tim Knol dit keer een coverset van Neil Young nummers doet. Tim laat zien dat hij de platenkast van zijn vader goed heeft beluisterd. De nummers worden met verve gebracht en Anne Soldaat mag ook een paar nummers zingen. Toch merkwaardig dat zo'n goede artiest als side-kick van Tim Knol moet fungeren. Lekker uurtje muziek, terwijl de regen gestaag begint neer te dalen op de tent.

Na een kleine worsteling de tent verlaten en de dames weer opgezocht die in de Megatent naar Miss Montreal waren geweest. We halen de regenkleding tevoorschijn en gaan terug naar de Megatent voor Go Back to the Zoo. Irene had ze nog nooit gezien, dus die til ik even op, want we staan vrij achterin. De tent is bomvol en het bier vliegt in het rond en naar het podium. Blijkbaar roepen deze heren dat op bij hun fans, op Noorderslag was het al net zo. We eten nog even wat warms en maken ons op voor Royal Republic in de open lucht. We staan pal vooraan, terwijl de regen gestaag neerdaalt. De heren van Royal Republic  maken er een leuke show van. Het publiek komt toch nog behoorlijk opdagen en het wordt een leuk feestje. Aardig nat verlaten we het langzamerhand steeds modderiger wordende terrein. Leuke dag en leuk om een keer meegemaakt te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten