zaterdag 27 mei 2017

Nieuwe muziek en andere aanraders mei 2017

Via Twitter en Facebook geef ik regelmatig tips door, maar dat zijn toch vrij vluchtige media. Daarom maar weer eens een bijdrage op mijn blog. Het wordt een combinatie van nieuwe muziek en tips voor concerten in de komende maanden.

Het Gloren
In december 2016 maakte Het Gloren (Floris Schrama) een opname voor de klooster sessies van In de Kringloop in Zwolle. Ik werd gepakt door zijn verhaal en drive in het leven. De liefhebbers van Spinvis zullen zich denk ik erg herkennen in zijn muziek. 28 mei presenteert hij zijn EP in Ekko.


HMLTD
Door vertraging op een ander podium kwam ik bij toeval terecht bij deze band op Live at Leeds eind april. HMLTD staat voor Happy Meal Limited. Als je dat eenmaal weet is de bandnaam makkelijk te onthouden. Op het podium staan 6 bandleden waarvan er 4 proberen de leider van de band te zijn. Geblondeerd haar en een androgene houding lijken een voorwaarde om bij de band te mogen spelen. Ze spelen muziek die sterk aan de jaren 80 en 90 doet denken. Adam Ant meets Sex Pistols met een vleugje B'52's. Live erg vermakelijk en het klinkt ook nog eens prima. Dit jaar ook op London Calling en Lowlands  te bewonderen.

Harry Styles
De hele hype van OneDirection was niet aan mij besteed en de soloprojecten van de andere bandleden deden me ook niet veel. Harry Styles komt nu als laatste met zijn eigen muziek en laat een eigen muziekstijl horen, die de moeite waard is. Naast een aantal ballads is ook ruimte voor meer poppy liedjes. Het album is een uitgebalanceerd geheel, dat je zeker zal bekoren als je je vooroordelen over zijn verleden even aan de kant zet.
Album op Spotify

Outlya
Dit wordt zo'n band die over twee jaar iedereen kent. Helaas gemist op Live at Leeds, maar er komt denk ik wel een herkansing op Eurosonic. Ze maken licht bombastische popliedjes die een beetje doen denken aan Bastille. In september staan ze al op Reeperbahn in Hamburg, dus een bezoekje aan Eurosonic lijkt niet onwaarschijnlijk.


Jordan MacKampa
Mocht je met dit mooie weer nog op zoek  zijn naar en zomers muziekje, dan komt de Engelse singer-songwriter Jordan MacKampa misschien wel in aanmerking. Easy listening liedjes die je gemoed kalmeren en doen verlangen naar een strandstoel met parasol en een zomers biertje. 1 Oktober  staat hij op het 7 Layers Festival in Paradiso.

Meer muzikale tips vind je in mijn Spotifylijst
Een Dag Zonder Muziek Is Een Dag Niet Geleefd.

Voor in de Agenda
30 mei Adam Barnes, Daniel CaneBovenkamer
2 juni Will Joseph Cook   Sugarfactory
7 juni Passenger Oosterpoort
10 juni Julien Baker  e.a.   Paradiso
16 juni Cloud Nothings Vera
16 Juni The Boxer Rebellion Bolwerk Sneek
25 juni Amy McDonald Oosterpoort
27 juni Xavier Rudd Oosterpoort
28 juni Nathaniel Rateliff Oosterpoort
19 juli James TW Oosterpoort
21 juli WTTV Blaudzun, Black Honey e.a Leeuwarden
22 juli WTTV Franz Ferdinand, DMA's e.a Leeuwarden
23 juli WTTV Declan McKenna, Seramic e.a Leeuwarden
18-20 aug. Lowlands Biddinghuizen
26 augustus Festival The Brave   Amsterdam
20-23 sept. Reeperbahn Festival Amsterdam
30 sept. 7 Layers Seafret, Isaac Gracie e.a.Paradiso e.a.
1 oktober 7 Layers Adna, Lisa Hannigan e.a. Paradiso e.a
3 oktober Sigur Ros    Oosterpoort
12 oktober Kim Jansen Vera
21 oktober Awkward I Bovenkamer
25-26 okt. The National AFAS Live
4 november Fink Paradiso
7 november Stu Larsen Oosterpoort
24-25 nov Explore The North Leeuwarden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten