vrijdag 15 september 2017

Vooruitblik op Reeperbahn Festival 2017

Eind september vindt in Hamburg het Reeperbahn Festival plaats. Een festival dat wel wat weg heeft van Eurosonic, maar op een aantal punten sterk verschilt. Zo komen er wel bands van buiten Europa. Canada is dit jaar het themaland. Ook staan er niet alleen nieuwe bands, maar ook bands die al een aardige reputatie hebben opgebouwd.  In die kategorie vallen Fink, Oscar and the Wolf,  Clap Your Hands Say Yeah en Everything Everything. Het festival vindt plaats rondom de Reeperbahn, dus niet in het centrum van Hamburg, maar in een van de deelgebieden. Rondom de Reeperbahn zijn wel veel poppodia te  vinden zoals Molotov, Docks, Grünspan en Mojo. Dus een logische keuze om hier het festival te houden. Groot verschil met Eurosonic is dat er niet zo veel onofficieel programma is. Maar met 380 bands in 4 dagen is er genoeg te beleven. Ik pik een paar wat minder bekende artiesten eruit.

Van de 380 bands zette ik de 80 leukste in een spotify lijst: https://open.spotify.com/user/113611252/playlist/2i0Cdm6RBAA1OzpEuqIWPn

Dennis Lloyd 
De Israëliër Nir Tibor gaat onder dit alias schuil. Op YouTube heeft hij al aardig wat views, maar in Europa is hij nog relatief onbekend. Qua uiterlijk en stemgeluid doet hij sterk aan Hozier denken. Zijn nummers zijn iets meer R 'n B.

Otzeki
Dit Engelse duo maakt electropop die net iets minder donker is dat The XX, maar daardoor ook net iets makkelijker verteerbaar. Toch schuwen de neven Mike en Jim de donkere electro niet.

Boiband
De tegendraadsheid van hun bandnaam vind je ook terug in de muziek van deze Duitse band. Alternative indie die het beluisteren meer dan waard is.

The  Aces
Frisse indiepop van een dames band uit Utah. Voor wie The Bangles mist. 


Alice Phoebe Lou
Deze Zuid-Afrikaanse zangeres staat met haar verstilde liedjes al voor de derde keer op Reeperbahn, in steeds grotere zalen. Ze houdt van optreden op straat.

Iguana Death Cult
Vlammende gitaren met naar post-punk neigende nummers. Ze hebben de bezoekers van Vera al ingepakt. Dus nu maar Europa in. 

Adna
De Zweedse Adna stond al op Eurosonic en stond al in het voorprogramma van Mister and Mississippi. Sfeervolle popsongs.
 

Antje Schomaker
Ik heb een zwak voor de Duitse taal en voor Duitse zangeressen.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten