zondag 12 november 2017

November muziekmaand


Elk jaar is het in november hetzelfde liedje. Bijna elke dag een optreden waar je wel heen wilt. Kunnen die artiesten dat niet een beetje spreiden? Daarnaast ook nog leuke festivals waar je een deel van de gemiste kansen kunt inhalen. Ondertussen stromen de Eurosonic namen binnen. Genoeg inspiratie dus voor wat nieuwe muziek tips.

Harold K
Als Noorderling heb ik een zwak voor mensen die in hun eigen dialect zingen. Als het dan ook nog ergens over gaat en muzikaal fijn klinkt, dan ben ik verkocht. De Limburgse troubadour Harold K voldoet aan alle voorwaarden. Het titel nummer van zijn nieuwe CD haalt je hopelijk over om zijn hele album te gaan luisteren.

Happy Camper
Job Roggeveen heeft weer een nieuw gezelschap bij elkaar gebracht voor een nieuwe CD. Marien Dorleijn (Moss), Kris Berry, Pien Feith, Tessa Douwstra (Luwten)en Emil Landman droegen onder andere bij aan de CD die wat minder folk en wat meer elektro is.

Ryan McMullan
Ierland is het land van de troubadours die je een verhaal vertellen  met een simpele gitaar als begeleiding en een stem die door de whisky al wat rauwer is. Ryan McMullan zet die traditie met verve voort. In januari op Eurosonic te bewonderen. 


Muna
Wie de jaren '80 heeft meegemaakt zal zich terug wanen in de tijd van The Cranberries en The Bangles. Muna tourt in het voorprogramma van Harry Styles, maar zal binnenkort wel op eigen benen kunnen staan.

Adam Barnes
Als voorproefje van zijn nieuwe album dat in februari in Londen, Amsterdam en Berlijn gepresenteerd wordt, kregen we deze maand al de single Electron. Mooi vol arrangement dat de zanger ondersteunt en niet overheerst.

Marlene Bakker
Dat Gronings ooit nog eens po√ętisch zou kunnen klinken na de dood van Ede Staal bewijst Marlene Bakker. Laat je meevoeren door haar prachtige taalgebruik en bekijk ondertussen de adembenemende videoclip.

The Folk Road Show
Zet vier liedjesschrijvers uit verschillende continenten bij elkaar en je krijgt een opwindende show van bevlogen artiesten die elkaar met zang en instrumenten de loef proberen af te  steken. Ze touren door Nederland dus mis ze niet.
Ondertussen zijn er al dik honderd namen van Eurosonic bekend. Abonneer je op de playlist en laat je verrassen door de nieuwe talenten.  https://open.spotify.com/user/113611252/playlist/5X96pY0utwp0pyLV79qkJU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten