maandag 2 april 2018

Optredens waar je eigenlijk heen zou moeten gaan

Voor veel mensen is het ondoenlijk om zoals ik de agenda's van podia af te struinen op zoek naar leuke nieuwe muziek. Vandaar deze keer maar eens wat optredens uitgelicht waar je waarschijnlijk niet heen zou gaan omdat de band je waarschijnlijk niets zegt, terwijl het wel erg toffe muziek is.

The Academic
In 2014 speelden deze jonge honden liefst zes shows op Eurosonic. Ze sloten af met een legendarische set bovenin Café de Spieghel. In de afgelopen jaren kregen ze wel wat airplay op 3FM, maar echt doorbreken is nog niet gelukt. Met hun debuutalbum Tales From The Backseat zijn ze nu op tournee. Als je zin hebt in een avondje springerige Britpop van een stel jonge Ieren.

15 april Bitterzoet, Amsterdam
16 april 2 Meter Sessies, Hilversum

Blanco White / Jordan Mackampa
Onder de naam Blanco White gaat de Engelsman Josh Edwards schuil. Hij volgde zijn gitaaropleiding in Spanje en dat klinkt nog steeds door in zijn muziek. Voorprogramma Jordan Mackampa is wat mij betreft een dubbele headliner. Mooie soulvolle ballades.

19 april, Waalse Kerk, Amsterdam (uitverkocht)
20 april, Lutherse Kerk, Groningen

Katie van Schleicher
Deze Amerikaanse singer-songwriter maakt melancholische lo-fi popliedjes. Zwaarmoedige onderwerpen worden op een redelijk luchtige manier gebracht. Het Nederlandse Eerie Wanda doet het voorprogramma wat op zich al een cadeautje is.
11 mei Podium Asteriks, Leeuwarden. 
14 mei Sugar Factory, Amsterdam

Jan Swerts
De Limburgse Jan Swerts zette in 2016 een adembenemend optreden in de der Aa Kerk neer tijdens Eurosonic. Zijn  album Schaduwland werd bijna integraal uitgevoerd. Kwetsbare liedjes met een melancholische ondertoon. Perfect voor een zondagmiddag in Club Nine van TivoliVredenburg.
20 mei, Club Nine, TivoliVredenburg, Utrecht

Haux
Singer-songwriter en producer Woodson Black maakt muziek die ik zou willen kwalificeren als light electro. Lofi-soundscapes die je doen wegdromen. Dat hij van oorsprong fotograaf is, mag dan ook geen verrassing zijn. Landschapjes van muziek dus.
26 mei, USVA, Groningen
28 mei, Ekko, Utrecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten