dinsdag 3 mei 2011

Milow 3 mei 2011 Oosterpoort

Vanavond met de hele familie naar Milow. Geen kaartjes gekocht, maar de website zegt dat ze er nog zijn, dus op tijd er heen en inderdaad 5 kaartjes is geen probleem. We gaan de zaal binnen waar het al gezellig druk is. De zitplaatsen zijn al bijna allemaal vol. Carleen, Joost en Gemma zoeken een plekje op de trappen en Maaike en ik blijven op de vloer in de zaal.
In het voorprogramma staan Martin and James . Dit schotse duo lijkt met hun twee gitaren zo van de straat in Glasgow geplukt te zijn. Goede stemmen en lekker gitaargeluid. Na drie nummers dringt zich de vraag op of deze opzet blijft boeien. Blijkbaar hebben de heren dat ook bedacht, want met wat gitaarwissels en de toevoeging van een pauketrom weten ze hun muziek wat meer dimensie te geven dan de muzikant op de hoek van de straat. Hun stemmen houden ergens het midden tussen Jon Allen, Oasis en Crowded House, voorwaar geen slecht gezelschap. Ze krijgen het publiek mee en gaan dan ook met een verdiend applaus van het podium. Misschien tot Noorderzon?
Even over half 10 begint Milow. Met zijn band en achtergrondzangeres Nina Babet beginnen ze met drie up-tempo nummers. Goed om de zaal nog verder op temperatuur te krijgen. De sfeer zit er goed in. We krijgen een optreden waarin de nummers met verve gebracht worden en niet domweg de CD nagespeeld wordt. Nina Babet mag haar zangkunsten vertonen en in het midden van het optreden doen Martin en James ook nog een paar nummers mee. De grotere hits als "A Yo Technoligy" en "You don't know"worden niet tot het eind opgespaard. In de toegift krijgen we een paar akoestische nummers rondom een klassieke opnamemicrofoon. Knap om klein te eindigen en toch de aandacht van het publiek te behouden. Tevreden naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten