dinsdag 6 september 2011

Noorderzonweek 2012

Naast het hiervoor al beschreven optreden van Dry the River heb ik in de week van Noorderzon nog een aantal bands gezien. Na Dry the River stond op maandag nog White Denim op het podium. Daar wil ik niet al te veel woorden aan vuil maken. Inspiratieloze jaren zeventig muziek die op geen enkele wijze aansloeg bij het publiek.
Met Maaike en Joost naar Vera geweest voor Makebelieve en Yellowcard. Makebelieve mag een korte set doen van een ruim half uur, als opwarmer voor Yellowcard. Ze krijgen het publiek aardig op gang. Yellowcard gooit er daarna nog een schepje bovenop, met hun powerrock. Hard harder hardst en toch ook weer erg braaf. De ruige uitdossing van de band kan de relatief eenvoudige melodielijnen en erg voorspelbare podiumacts niet verbergen. Soort slap aftreksel van Green Day en die vind ik al een verwijfde punkband. We kijken het niet helemaal uit en gaan naar Noorderzon voor Moss.
De mannen van Moss hebben het op woensdagavond moeilijk. Op het podium van het dok in de pratende omgeving van de twee terrassen langs de vijver, verwatert hun geluid. Zelfs bekendere nummers als "Chemistry" kunnen het publiek niet in beweging krijgen. Volgende keer maar weer in een zaal.
Op donderdag met Eduard naar Smith Westerns in Vera. Na het optreden in de instortende tent van Pukkelpop hebben we ze op Lowlands gemist, dus hier halen we het nog even in. Jonge jongens die een eigen fris geluid hebben. Afwisselend uptempo en wat tragere nummers zorgen voor een lekker optreden. De moeite waard.
Hamradio Communications staat ook dit jaar weer met een container voor huiskamer concerten op Noorderzon. We zien op donderdag het eerste optreden van September Leaves  een singer-songwriter uit Duitsland. Aardige liedjes, maar de zang is wat wiebelig. Veel melodie├źn lijken buiten zijn bereik te liggen, wat leidt tot iele hoge tonen. Verder wel vermakelijk. Dezelfde avond zie ik met Gemma nog Jungle by night op het Dok van Noorderzon. Deze jonge jongens weten  het publiek tot op zekere hoogte aan zich te binden. Het ontbreken van een zanger maakt het met de voorliggende vijver wel lastig om de aandacht van het publiek vast te houden.
Nadat op de zondagmiddag de regen met bakken uit de hemel kwam mag Austra 'savonds Noorderzon muzikaal afsluiten. Dat doen ze met verve. Lekker vlotte nummers en een goede zangeres met backing vocals  weten het publiek in beweging te krijgen. Ondanks de onbekendheid van de band vallen de nummers erg goed. De band doet een beetje denken aan een combi van Enya en Florence and the Machine. Uitstekende afsluiter van Noorderzon.Geen opmerkingen:

Een reactie posten