dinsdag 23 augustus 2011

Dry The River 22 augustus 2011 Noorderzon

Gezien op Eurosonic en gemist op Lowlands, dus nu een kans om de schade in te halen. Met Carleen en Eduards gezin naar Dry the River in de Spiegeltent van Noorderzon. De band stond vrijdag op Lowlands, maar moest zaterdag al weer in Wales spelen. Daarna mochten ze dus weer naar Groningen. Ze twitterden dat de reis lang was, maar dat ze de tent echt prachtig vonden. De tent is inderdaad ook zeer sfeervol, met mooi glas-in-lood en spiegels. Lekker donker uitgelicht en dus een prima podium voor de ingetogen indie-muziek die de band brengt.
We staan lekker vooraan en de tent stroomt redelijk snel vol. Om kwart over acht betreden de 5 heren het podium en gaan meteen van start. Van meet af aan spettert de passie er van af. Vol concentratie brengt elk van de bandleden zijn deel in en samen leidt het tot een prachtig geheel. Mooie songs met de iele stem van zanger Peter gezongen en afgewisseld met driestemmige zang met Scott en Matthew. We zien mooie nummers als History Book en No Rest, mooi opgebouwd en eindigend in een explosie waarin alle 5 de muzikanten op hun instrument excelleren.
Ruim een uur houden de heren ons geboeid. De zaal komt flink op temperatuur en het publiek geniet volop. Voor de toegift moeten de mannen hun toevlucht zoeken tot een cover, want het repetoire is op. Een CD is er nog niet, maar er zijn wel T-shirts. We praten nog even met ze na en kopen een shirt. Dat wordt vast nog een collecters item. Hopelijk zien we ze gauw weer eens terug. Sommige bands kun je niet te vaak zien en dit is er een van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten