zaterdag 18 januari 2014

Eurosonic, de (Hudson Taylor) vrijdag 17/01/14

Begin met een valse start bij Plato. Kadebostany is vertraagd. Ik maak de keuze om toch maar meteen naar de containersessie te gaan. Dat blijkt een goede keuze. George Ezra staat in de container. Nummer vijf belofte van 2014. Geweldige donkere stem voor zo'n jonge jongen.


George Ezra staat even later ook in de Coffee Company. Ook daar klinkt het weer prima.


We gaan achter in de zaak zitten bij Dirk en Ate. Het internationale gezelschap van Mighty Oaks vult het podium met hun folk. Prima optreden en aanleiding om ze vanavond nog maar een keer te checken. Daarna kom de folkrockband The Mispers. Vol enthousiasme gaan ze er in. Beetje hard, maar prima band. Jammer dat ze vanavond niet in de planning passen.

Daarna komen de Ierse broertjes Alfie en Harry Hudson-Taylor op het podium. Maaike is al 2 jaar die-hard fan. De mannen hebben een band mee. Lekkere samenzang folk. Wij bekijken het van de achterkant, de jongedames staan op de eerste rij.


De heren van Hudson Taylor stappen in de bus voor de 3onstage sessie in de container bij de Oosterpoort Wij hebben geregeld dat we daar ook bij mogen zijn. De opname van het eerste van de drie nummers heeft nogal wat voeten in aarde. De snaar knapt, de versterking van Alfie valt uit en uiteindelijk wil de regisseur nog een vierde opname. Bij de vierde keer kan iedereen  "Second Best"wel meefluiten en meezingen.

 

We eten een hamburger bij de Mac want plek in de restaurants is er op dit moment amper. Het avondprogramma start met Jungle by Night in The Jack DaniĆ«ls Barn. Prima tent en prima sfeertje. 


In de tent ernaast staat het Ierse Brother and Bones. Al een beetje gepromoot door 3fm en daarom in hun Cathedral. Eigenlijk is deze tent te grot voor beginnende bands. We gaan lekker vooraan staan en genieten van deze rockfolk band. Lekkere nummers en prima podium act.
  

Door naar Forum images waar we nog net het slot van een adembenemend concert van George Ezra meepakken. Die heeft deze dagen veel zieltjes gewonnen. We zijn hier voor het officiƫle optreden van Hudson Taylor op Eurosonic. Ze spelen ook een nieuw nummer. Prima set die ook goed door het publiek ontvangen wordt.


Op de fiets naar de stadsschouwburg voor een reprise van Mighty Oaks. Mooie setting voor deze band. De muziek pakt echter iets minder dan 's middags in The Coffee Company. komt ook door het storende gepraat van het publiek.  Blijft toch een prettig bandje, dat prima op festivals kan passen.De planning is daarna Charity Children in het News Cafe. Blijft een raar zaaltje met podium zonder hoogte. Ondertussen twittert Hudson Taylor dat ze Maaike en Judith willen bedanken voor de stroopwafels die ze gegeven hebben. Eduard meldt dat ze nog bij 3fm radio gaan optreden. Daar als een dolle heen. We zijn al binnen als de heren de Studio binnen komen. De dames krijgen hun welverdiende CD en een knuffel. De broers doen hun laatste optreden van de dag waarbij voor de derde keer die dag een snaar knapt.


We doen nog een poging om ergens binnen te komen, maar het programma loopt op zijn eind en overal staan dikke rijen voor de deur. We besluiten dat het mooi geweest is voor vandaag. 

 
  

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten