We vertrekken om 11 uur en halen helaas King Charles niet. We haken in bij Lowlands zingt. Een koor van Lowlandsbezoekers in bruine monnikspijen staan op het podium met Tijl Beckant en Horace Cohen als aanvoerders. Op de schermen worden de teksten geprojecteerd. het is zeer divers en zeer bekend. Het enige wat verboden is, is Alicia Keys met New York. Lekker loskomen met het kleine cafe.
We gaan terug naar de Grolsch waar Young the Giant staat. Deze Amerikanen brengen lekkere rock, die als je er even in bent prima valt. Doet een beetje denken aan de jonge U2.
Terug bij de Alpha staan de jonge jongens van DeWolff met hun Hammond-orgel te rammelen. De jaren '60 herleven weer. We kunnen het buiten in het gras prima horen. Carleen en Maaike gaan naar Handsome Poets. Op tijd staan we bij de Charlie voor Mona. Deze Amerikanen uit Nashville brengen muziek die nog het meeste doet denken aan Kings of Leon, maar dan zonder de monotome stem van hun zanger. Het valt prima bij het publiek en het wordt een klein feestje. In het gras van de Alpha horen we Flogging Molly hun folksongs brengen. Het is iets minder druk dan vorig jaar bij Mumford and Son, maar wel een gezellige drukte. Het publiek in de tent gaat flink los. Buiten is het wat rustiger, maar niet onprettig.We eten wat en lopen naar de Grolsch voor een paar nummers van Seasick Steve. We leren weer even waar de muziek vandaan komt en dat is bepaald niet onprettig. De oudjes doen het nog goed.
In de India staan de jonge gasten van Cloud Control. Die maken een beetje westcoast muziek, die doet denken aan Vampire Weekend en de Beach Boys. Met "Nothing in the Water" hebben ze op dit moment een bescheiden hit. Lekker concert.Terug bij de Alpha luisteren we in het gras naar Selah Sue. Zoals al gevreesd is die zaal een maatje te groot en zijn de nieuwe songs niet van het niveau van de oude liedjes. Beetje jammer. Soms moet je niet te snel willen groeien.
Op tijd staan we in de rij voor het voorste vak voor Elbow. Dat wordt een prachtig concert waar binnenkort ook een CD van uitgebracht wordt. Guy Garvey is wel een beetje heel actief met het bespelen van het publiek, maar verder is het een mooi concert met een uitgeballanceerde mix van oude en nieuwe nummers. het derde nummer "Everything has changed" wordt opgedragen aan de slachtoffers van Pukkelpop. Daarna gaan we zoals Guy het noemt "festival-things" doen. Veel klappen zwaaien en een aanstekermoment. Prachtige afsluiter van de dag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten