zondag 2 oktober 2011

Plato Planet, 25 september 2011 Oosterpoort

Met de hele familie naar Plato Planet in de Oosterpoort. In de kleine zaal en op een podium in de foyer treden nieuwe Nederlandse bands op, die op het punt van doorbreken staan. Dus eigenlijk een soort voorspel op Noorderslag. Bij binnenkomst staat Case Mayfield op het podium in de foyer. Een van de singer-songwriters die vorig jaar december bij de laatste vijf van de Grote Prijs van Nederland stonden. Met de ogen dicht zou het ook een vrouw kunnen zijn. Daar zit hem ook het probleem. Weinig power en daardoor ook weinig overtuigingskracht.
In de kleine zaal is het al aardig vol voor Roos Rebergen, beter bekend als Roosbeef, maar nu zonder band. Roos begeleidt zichzelf op piano en voorziet haar liedjes van hilarische intermezzo's met ontwapenende teksten. De gezongen teksten zijn origineel en houden de luisteraar scherp. Ze krijgt de zaal helemaal mee. Absolute aanrader om nog eens te bekijken.
Het Groningse meidentrio Rococo staat in de foyer. Frisse uptempo nummers, maar de zang lijkt niet heel erg goed afgesteld en de nummers mogen wel iets meer variatie hebben. Ze zijn nog jong genoeg om zich verder te ontwikkelen. Datzelfde geldt voor Kris Berry. Met de helft van Beans and Fatback als band brengt deze jongere en slankere versie van Caro Emerald lekker in het gehoor liggende nummers. Qua stem mist ze nog wat volume en stabiliteit, maar zoals al gezegd, nog jong genoeg om zich verder te ontwikkelen.
Na wat gegeten te hebben bij de marginaal aanwezige catering, doen we mee met de popquiz. Helaas gericht op de oudere jongere, dus we zijn na vraag 3 al kansloos. Wel nog wat ludieke antwoorden ingeleverd. Tommy Ebben & The Small Town Villains in de kleine zaal kan niet heel erg boeien. Wel degelijk, maar weinig origineel. In de foyer staan de jonge friezen van Pioneers of Love. Al eens eerder gezien in het voorprogramma van Moke in Drachten. Prima band die het echt verdient om ook buiten Friesland meer bekendheid te krijgen. Lekkere Indie met een eigen geluid, goede zang en een goede smoel van de zanger.
In de kleine zaal zien we Eefje de Visser. De zaal is stampvol en toch muisstil.Mooie dromerige liedjes gaan door de zaal. Bij "afdwaalt" danst een groep van ongeveer 20 mensen voor het podium het dansje dat ook in de videoclip wordt gedanst. Eefje vindt het leuk, de man van het licht heeft er helaas geen  oog voor. Gem is bezig met een wedergeboorte. Zanger Maurits Westerik is met de bassist van de oude band aan een nieuwe start begonnen. De nieuwe CD slaat aardig goed aan. Vandaag spelen ze met z'n drieën. Zeker de moeite waard om nog eens een keer te gaan bekijken.
We luisteren naar de uitslag van de popquiz, waar we met een van de ludieke antwoorden nog een T-shirt winnen. Daarna is er nog een tasje-op tasje-af quiz. Die wordt door Gemma gewonnen!!! Ze wint een foeilelijk schilderij van Massive Attack. daarnaast een T-shirt en wat stickers. Maar de eer is natuurlijk groot. Lefties Soul Connection gaat daardoor een beetje aan ons voorbij. Die komen we vast nog wel een keer tegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten