donderdag 14 januari 2016

Eurosonic 2016 De Woensdag

We beginnen dit jaar  met een containersessie van 3onStage. Het Nederlandse Amber Arcades geeft daar een intiem optreden met alleen zangeres en gitarist. Zeer de moeite waard. Ze treden deze dagen acht keer op dus zekere even gaan zien.
Polsbandje opgehaald in de parkeergarage aan het Damsterdiep waar het een stuk rustiger was dan bij de Oosterpoort. Wel even wennen die nieuwe locatie.

De avond begint met AOSOON in Vera. Bij de eerste klanken blijkt dat het geluid echt bagger is afgesteld. De drums en de bassen dreunen er door en staan blijkbaar op het maximum want ik hoor ook regelmatig krakende aansluitingen. Jammer want met goed geluid komt het subtiele basspel van deze band echt goed uit. Gedurende het optreden wordt het wel iets beter maar optimaal wordt het niet.
 
In Huize Maas trapt King Charles de avond af. Hij begint met een hele serie nieuwe nummers van het album dat nog uit moet komen. Dat album heeft 4 jaar op zich laten wachten. De band is duidelijk nog niet vertrouwd met de nummers. Als het ouder materiaal gespeeld wordt komt de vaart er een beetje in. We horen een vleugje Vampire Weekend.
In de kelder van het NewsCafe staat Craig Gallagher. Vriend en voorprogramma van Gavin james die vorig jaar menig hart veroverde. Met Craig komt het ook vast goed. Mooie liedjes en leuke verhaaltjes tussendoor. Hij speelt ook nog een Elvis cover in het publiek. Zeer de moeite waard.
Terug in Vera voor 3fm megahit Honne. Ze noemen hun muziek "baby making music", maar vanavond had ze blijkbaar hoofdpijn. De zang is goed, de sound klopt maar er mist nog wel iets. Interactie met het publiek zou beter kunnen. Ga nog eens kijken bij Oscar and The Wolf die met soortgelijke muziek het publiek wel weet te boeien.
Een pauze met een biertje in Vera en dan de volgende act. Dua Lipa. Een van de 15 door de BBC geselecteerde beloftes van 2016. In een lange wintertrui met hoge laarzen staat ze op het podium. Er is al meteen meer interactie met het publiek en de sound is prima. Swingende nummers die doen denken aan Anouk, Adele en Amy Winehouse. Ze doet ook een Jamie XX cover.  Be the One zou volgende week wel eens de megahit kunnen zijn.
In het Grand Theatre gaan we in de rij voor Alex Flovent. Deze Zweedse Singer-songwriter klonk bij het inluisteren prima. Live is het ook goed met een prima gitarist. De podiumact mag nog wel wat beter en Axel oogt met zijn baby-face wel erg jong. Hopelijk gaat hij zich in de komende tijd nog wat ontwikkelen.
We sluiten de eerste avond af met de Poolse gekkigheid van Bokka. In zilveren ruimtepakjes met maskers staat deze elektro band op het podium. Op de achtergrond een fors scherm waar teksten en filmpjes op geprojecteerd worden. Het is een gimmick die maskers en gedurende het optreden gaat het ook een beetje tegen ze werken. Contact met de zaal is lastig en er is veel verloop in het publiek. We zetten een vinkje en gaan voldaan naar huis.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten