zaterdag 20 augustus 2016

Lowlands 2016 De Zaterdag

Ry X start dag 2 alsof het al zondag is. Met zijn dromerige songs betovert hij een volle India tent. Live klinken ze zeker zo goed als op de cd. Prima start van de dag. Ook surfboy Matt Corby laat het publiek langzaam wakker worden. Hij zou al 3 jaar geleden naar Lowlands komen maar vond toen zijn nieuwe werk niet goed genoeg. Nu dus wel en het wordt gretig afgenomen. Wel raar dat hij de tijd niet vol maakt en hit Brother niet speelt.
Echt wakker worden doen we bij het Canadese Whitney. Afgelopen zomer nog door dit desolate plaatsje gereden. De zanger is goed bij stem, misschien wel dankzij sponsor Jack Daniels. Ook het Ierse Otherkin heeft er in de Charlie zin in. Vlammende garagerock brengt het publiek flink op stoom met moshpits en crowdsurfen tot gevolg. In de Lima eet het publiek ook uit de hand van Rag n Bone Man. Met zijn forse gestalte dat doet denken aan het uiterlijk van een Hells Angel, brengt bij soulvolle blues. Het publiek reageert zo enthousiast dat hij er een beetje verlegen van wordt.
Die verlegenheid is Jack Garratt al kwijt. Met gemak bespeelt hij in zijn eentje de Heineken. Dat daarbij en passant zijn enkel de soep in draait lezen we later op Twitter. De jonge honden van The Academic maken hun opwachting in de Charlie. Frisse popsongs met een goede zanger en prima gitaarriffs.
Met niet al te hoge verwachtingen naar de Bravo voor Noel Gallagher. Het optreden start stroef, maar na het Oasis nummer You know we can't go back komt het goed op stoom. Terwijl buiten de tent een hoosbui voorbij trekt wordt de sfeer binnen steeds beter. Als dan aan het einde Wonderwall en Don't look back in anger gespeeld worden, dan kunnen we gerust spreken van een historisch optreden. Noel wint het vanavond dik van Liam. Mooie afsluiting van een dag vol hoogtepunten.
De foto's vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten