maandag 22 augustus 2016

Lowlands 2016 De Zondag

Het weer is vandaag echt anders dan de eerdere twe dagen. Als een dolle de tent voor de bui afgebroken en daarna in de open schuur ontbeten. Prima oplossing en ook nog gezellig. Eenmaal op het terrein zetten we koers naar de Heineken waar Oh Wonder staat. Dit Engelse duo  is in een klein jaar uitgegroeid tot een fenomeen. Prima muziek om de dag mee te starten.Wel mist er iets aan variatie in de nummers. Het kabbelt net te veel en komt niet tot een echt hoogtepunt. In de Charlie komt de Amerikaan Børns wat meer to the point. Prima stem, met licht bombastische popsongs.
Dua Lipa mag daarna in de Heineken haar opwachting maken.  Voor mijn gevoel toch een net iets te groot podium voor haar. Daarnaast ben ik nog niet helemaal overtuigd van haar kunnen. Het is toch iets te veel maniertjes en te weinig muzikaal vermogen.
Indian Askin is door de Volkskrant al uitgeroepen tot het Nederlandse talent van 2016. We zien een band die met een flinke knipoog naar de psychedelische muziek van de jaren 70 een eigen sound neerzet. De volumeknop gaat flink open, maar het klinkt prima. Toch halverwege naar de Bravo voor Anderson .Paak. Die start zijn set met een flinke dosis hiphop om daarna via reggae naar groovy soul te gaan. Muzikaal klopt het allemaal, maar muzikaal zou het wel iets meer een eenheid mogen zijn. Hij beweegt als een soort Typhoon over het podium en zweept  het publiek aardig op. Als hij weer terugkeert bij de hiphop is het tijd om de tent te verlaten.
De Schotse Soom T weet met een volledig vrouwelijke band een goede indruk achter te laten in de Lima. Pittige activistische teksten worden in een behapbare rap style gebracht. Vanaf de heuvel naast de Alpha luisteren we naar Alex Turners Last Shadow Puppets. Het blijft qua sound toch een soort Arctic Monkey's 2.0. Zeker niet onprettig, maar onduidelijk blijft waarom dit niet met de originele band kon.
Klangstof is een project van de bassist van Moss. De sound is veel elektronischer. In een jaar tijd van Grasnapolsky naar Lowlands gekomen. Terecht want het is een band die meer mensen moeten zien en horen. Foals zagen we deze zomer al in Montreal, maar nu staan ze in een tent en spelen ze later op de avond.  Dat is een wereld  van verschil. Daar zal de afsluiter in de Alpha nog een flinke dobber aan hebben. Wij sluiten dan ook af in de Charlie, waar  Tiggs Da Author staat. Deze Londenaar zet de tent in vuur en vlam met zijn opzwepende soulmuziek. Hit "Georgia" wordt al vroeg gespeeld, zodat dit wat langzamere nummer niet de set opbouw verstoort. Het publiek eet uit zijn hand. Ik denk dat we hem dit jaar nog wel weer terug zien in Nederland.

De foto's vind je  hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten