zaterdag 20 augustus 2016

Lowlands 2016 De Vrijdag

Voor de negende keer dit jaar naar Lowlands. Tamelijk moeiteloos gaan we langs de polsbandjes en de schoorstenen. Terwijl de rest naar Tom Odell gaat zie ik in de India Gnash een Amerikaanse rapper die vrij zoete soulvolle liedjes zingt. Soort trage versie van 21 Pilots. Eerste optreden in Europa. Beslist niet onaardig. In de naastgelegen Bravo staat Alunageorge. Ze stond hier 3 jaar geleden ook. Ondertussen is de duo opzet losgelaten en concentreert alles zich rond Aluna zelf. Het oogt allemaal een stuk volwassener, maar er zit nog weinig variatie in. Dat geldt in zekere zin ook voor TouristLeMC de in het Antwerps rappende Belg. Toch weet die de Heineken prima te bespelen door net voldoende variatie in de nummers te brengen.
In de India staat NAO, een zangeres die we over een paar nog wel eens terug kunnen zien in een grotere tent. Een van de BBC beloften van 2016 en dat lijkt een zekerheidje. Prima soulvolle show gecombineerd met een goede podiumact.
Miike Snow beluisteren we buiten de bomvolle  tent. Pumarosa vult de Charlie aardig. Lekkere sound die op termijn wel eens grotere podia kan gaan vullen. Izzybuzi in de Lima klinkt als het zusje van Norah Jones. In de hoge tonen is bereik wat beperkt, maar verder kan ze zo door naar North Sea Jazz.
Eurosonic act Elias laat een betere set zien dan in januari. Minder vorm maar muzikaal een krachtige volle sound.
Edward Sharp kampt met technische problemen. Het komt allemaal wat rommelig over. Oscar and The Wolf zet in de Alpha een strakke show met veel vuur en graphics. De belofte wordt helemaal waargemaakt. Dagafsluiter Muse trekt een volle Alpha en omliggende heuvels. Buiten de tent komt het allemaal wat bombastisch over. Bombay sluit in de Charlie de dag af. Strakke gitaarrock.

De foto's vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten